IMG_9662 handen site klein

TER PLEKKE BETER

mediation voor particulieren

Conflicten zijn nooit leuk. Daar wilt u vast zo snel mogelijk van af. Zeker in de gevallen waarin u de relatie met de ander goed wilt afsluiten of wilt behouden in de toekomst. In sommige gevallen is de ruzie al zo hoog opgelopen dat u die oplossing niet meer kunt zien. Mediation kan u dan verder helpen bij het vinden van een oplossing.

 

Een onafhankelijke bemiddelaar, de mediator, brengt de communicatie weerop gang, begeleidt de gesprekken en bewaakt het proces. Bij mediation gaat het om de wensen, belangen en emoties van alle betrokkenen.

 

Het grote verschil met bijvoorbeeld rechters en arbiters is dat de mediator geen standpunt inneemt, geen oplossingen bedenkt en geen beslissingen neemt. Dat doet u zelf en de mediator helpt u daarbij. U doet actief mee en zoekt gezamenlijk een creatieve oplossing voor het probleem. De mediator kiest geen partij maar blijft onafhankelijk en neutraal. Het gaat bij mediation niet om winnen of verliezen, maar dat u beiden tevreden uit het conflict komt.

Waarom kiezen voor mediation?

- Mediation heeft een informeel karakter;

- Een onafhankelijke en neutrale persoon begeleidt u. Alle deelnemers in de mediation zijn gelijkwaardig en komen in de gesprekken aan bod;

- Bij mediation denkt u in oplossingen. U kijkt minder terug in het verleden maar juist naar de toekomst;

- U wilt of het is van wezenlijk belang om de relatie met de andere partij te behouden (of goed af te sluiten). Bijvoorbeeld omdat u buren bent of vanwege het contact met uw kinderen;

- U zoekt een creatieve oplossing omdat een juridische beslissing voor u niet alles kan oplossen;

- U werkt samen aan een oplossing, die zal daarom beter bij u passen;

- Een mediation kan in kortere tijd (en daarmee goedkoper) tot een oplossing leiden dan procederen bij de rechter;

- U wilt de oplossing in eigen hand houden.

 

Ik ben MfN registermediator. Dat betekent dat ik aan de  kwaliteitseisen voldoe van de Mediators Federatie Nederland.

Mediation lost conflicten op